Карък! Младеж със скутер се заби в паркиран автомобил и потроши приятеля си

Карък! Младеж със скутер се заби в паркиран автомобил и потроши приятеля си 17-годишен младеж от село Търнава бе изправен на подсъдимата скамейка за шофиране на нередовен скутер, с който се забил в кола и ранил друго момче, научи BulNews.bg. Делото срещу хлапака се гледа преди дни в районния съд в Бяла Слатина, където С.В.В. бе признат за виновен и осъден на обществено порицание. Освен мъмренето, момчето ще трябва да заплати и разноските по процеса в размер на 455 лева.
От документите по делото става ясно, че катастрофата е станала на 10 септември миналата година, малко преди полунощ в селото. Джигитът е юркал скутер „Малагути Фантом Ф 12“ без регистрационни табели и без да има шофьорска книжка. Докато давал газ по тъмните улички в селото с приятеля си, момчето се увлякло и се натресло в паркиран автомобил. От сблъсъка пострадал и приятелят му, който при падането лошо си счупил подбедрицата. Младежът получил усложнение на травмата, като впоследствие откритата рана започнала да се възпалява и започнало да се образува некроза на меките тъкани. Веднага след катастрофата С.В.В. се качил отново на скутера и избягал от мястото на инцидента.
Скоро след това обаче ченгетата го намерили и джигитът си получил заслуженото за безрасъдното си поведение. Сега присъдата му ще бъде прочетена пред колектива на учебното заведение, в което учи, а приятелят му има право да заведе граждански иск за претърпяната травма.
Определението на магистратите е окончателно.
 
04.04.2018, 08:09 часа
2538 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha