Северозападни страсти! Двама пребиха шофьор заради рисково изпреварване

Северозападни страсти! Двама пребиха шофьор заради рисково изпреварване Двама мъже от Берковица спукали от бой шофьор заради рисково изпреварване, бяха осъдени на по 1 000 лева глоба, научи BulNews.bg. Делото срещу хулиганите се гледа преди дни в районния съд в Берковица, като решението на магистратите подлежи на обжалване пред окръжния съд в Монтана.
От документите по делото става ясно, че нападението е станало към 8.30 часа на 4 октомври миналата година в близост до бензиностанция „Топ Ойл“, на пътя от Монтана за Берковица. Пострадалият Костадин Апостолов и негов приятел пътували с товарен автомобил „Ивеко“. Когато стигнали близо до оранжериите на разклона за село Мездрея, Апостолов изпреварил движещ се пред него товарен камион ГАЗ, който пътувал много бавно. В момента на изпреварването мъжът видял, че на разстояние около 300 метра срещу него, в посока към Монтана, се движел лек автомобил, който направил рискована маневра и се поднесъл по банкета. Двата автомобила се разминали на косъм от катастрофа, тъй като в участъка имало добра видимост, но ситуацията била рискова.
Преди бензиностанция „Топ Ойл“, на входа на Берковица, Апостолов завил вдясно от главния път и тръгнал по черния път. Малко преди да стигне до халето, за което пътувал, забелязал в огледалото за обратно виждане, че автомобилът, с който се разминал, рязко набил спирачки. В него пътували четирима мъже, като двама от тях слезли и се насочили към потърпевшите. Апостолов и спътникът му се изплашили и не слезли от камиона, защото разбрали, че ще има конфликт. Единият от агресивните мъже - К.Д. обаче се пресегнал през прозореца на потърпевшия, сграбчил го за дрехата и започнал да го дърпа и да го блъска с ръка в гърдите. В яростта си К.Д. нанесъл на шофьора няколко сериозни удара в лицето и главата, а след като мъжа излязъл, го наритал и в гърдите. През цялото време биячът обиждал и псувал жертвата си. Към ругатните и ударите се включил и друг агресивен побойник - А.Г. Той свалил приятеля на Апостолов от кабината и се включил в боя. А.Г. също започнал да удря потърпевшия по тялото с юмруци, да го заплашва и псува. В този момент по пътя се задал друг автомобил - джип. Побойниците веднага прекратили раздаването на юмруци и избягали с колата си.
От нападението Апостолов получил редица травми по тялото и главата. За действията си двамата биячи са освободени от наказателна отговорност, но ще трябва да платят по 1 000 лева глоба, както и разноските по делото.
Причината двамата нападатели да се разминат с леки наказания е, че „с действията си Апостолов наистина е застрашил сигурността на подсъдимите, което ги е подбудило за извършване на престъплението“, се посочва в мотивите на съда.
 
 
05.04.2018, 06:50 часа
4598 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha