Прокуратурата предаде на съда 20-годишен дилър от Козлодуй

Прокуратурата предаде на съда 20-годишен дилър от Козлодуй Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд Б. Киров (на 20 години) за незаконно държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 и 2 от НК.
Обвиняемият Киров е осъждан и е известен на органите на районното полицейско управление като наркопласьор, предимно в училищата на територията на Козлодуй.
Около 13:30 ч. на 27.10.2017 г. обвиняемият Киров се обадил на И.И., като му съобщил, че „има много материал“, след което и двамата се уговорили да се видят. Срещнали се до изоставена сградата на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Царибродска“ в Козлодуй, където Киров му продал една сгъвка коноп (канабис).
По същото време полицейските служители от РУ „АЕЦ Козлодуй“ минавали наоколо. Те знаели, че двете лица са от криминалния контингент и спрели да извършат проверка.
Киров и И.И. забелязали спиращия патрулен автомобил и побягнали в различни посоки. Полицаите успели да спрат купувача на дрога, който пуснал на земята въпросната полиетиленова сгъвка със зелена листна маса, но това негово действие била видяно от служителите на реда и подозрителното вещество било открито при огледа на мястото.
Докато полицаите разговаряли с И.И., Киров се върнал при тях, като дал противоречиви обяснения за предприетото от него бързо напускане на мястото. При последвал оглед в посока, в която бил избягал обвиняемият, до оградата на училище „Христо Ботев“, под видимо наскоро местен бетонен блок, бил открит червен плик, съдържащ 31 сгъвки със зелена листна маса. Киров признал, че той бил оставен от него.
При извършената в хода на досъдебното производство експертиза е било установено, че сгъвките съдържат съцветие на конопено растение, с общо тегло 13,990 гр. Те представляват високорисково наркотично вещество – коноп, с концентрация на тетрахидроканабинол 8,00%
Предстои наказателното производство срещу Киров да продължи в съда.
08.04.2018, 11:42 часа
1501 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha