Паника в Северозапада! Неизвестен разля голямо количество живак на оживен път

Паника в Северозапада! Неизвестен разля голямо количество живак на оживен път Страховит инцидент е изправил на нокти службите във Врачанско, научи BulNews.bg. Неизвестно лице е заляло път в село Хърлец с вещество, наподобяващо живак. Жители веднага сигнализирали до всички институции.
Инцидентът е станал преди около две седмици. Притеснени хората обяснили на експертите, че по тротоара и по пътното платно на ул. „Александър Стамболийски“ №32 в селото има разлив на живак. Информацията веднага била подадена до полицията в Козлодуй, районната служба по пожарна безопасност и защита на населението в атомния град, общината и екоинспекторите от Враца.
Службите веднага извършили проверка на посоченото място и видели, че тротоарът и пътят наистина са залети с опасното вещество. Представители на полицията в Козлодуй светкавично отцепили района около разлива, а огнеборците събрали живака в буркани с помощта на сяра. Те веднага били отнесени на съхранение в регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Враца до предаването им за обезвреждане на фирма, притежаваща необходимите документи.
Към момента на проверката произходът на веществото и неговият собственик не били установени, допълват от екоинспекцията във Враца.
11.04.2018, 08:40 часа
5915 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha