Детски специалисти от "Пирогов" ще преглеждат във Видин

Детски специалисти от "Пирогов" ще преглеждат във Видин Специалисти от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов" - София ще преглеждат безплатно деца във Видин. Прегледите са част от кампанията "Национална програма Детско здраве - Пирогов", чиято цел е да подпомогне лекарите от отдалечените региони на страната, обясни основателят ѝ и специалист по "Уши, нос и гърло" д-р Асен Меджидиев:
"В програмата участват детски травматолог, детски хирург, детски оториноларинголог, детски специалист "Уши, нос, гърло", детски уролог, последната година преглежда и детски офталмолог - очен лекар. Идеята е помощ на педиатрите и на общопрактикуващите лекари по райони, където специалистите от по-тесните педиатрични специалности са оскъдни. Съответно програмата е и в помощ на родителите. Дори и да няма проблеми едно детенце, хубаво е един път в годината да посещава профилактични прегледи."
Прегледите ще се проведат на 27 април, от 9 до 16 часа, в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" във Видин. Необходимо е предварително записване на регистратурата на видинската болница, но и дошлите допълнително деца няма да бъдат върнати, каза д-р Меджидиев. Той съобщи, че след Видин кампанията ще продължи в други градове от страната.
18.04.2018, 10:29 часа
865 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha