"Бдин" загуби с 0:1 на "Литекс" във Видин /снимки/

"Бдин" загуби с 0:1 на "Литекс" във Видин /снимки/ "Бдин" /Видин/ загуби с 0:1 от "Литекс" /Ловеч/ в равностоен мач от 30-ия кръг на Втора лига.
На стадион "Георги Бенковски" двата отбора предложиха динамичен футбол, технични отигравания и хубави атаки.
Единственото попадение отбеляза Сулиман Абдулганию в 61-ата минута. Вече изпадналият в Трета лига отбор на "Бдин" игра за честта си в този двубой и с мисъл за следващия сезон и завръщане в професионалния футбол след година.
Мачът започна без проучване между двата отбора, топката рядко се задържаше в средата на терена, а атаките към двете врати следваха една след друга. Гостите от Ловеч разчитаха на флангови нападения чрез бързите си крила. Много проблеми на защитата на "Бдин" със скоростта и техниката си създаде Сулиман Абдулганию. През първата част за персоналната му охрана се грижеше Иван Аспарухов, който след почивката бе заменен от Стойчо Стойков. Видинчани заложиха на контраатаки и извеждащи пасове към Винисиус Белоти и Емануел Виейра Де Соуза на върха на атаката. В 21-ата минута Виктор Василев се откъсна зад защитата на домакините, но Ивайло Иванов го застигна и успя да блокира удара му към вратата. 4 минути по-късно Белоти бе фаулиран на 20-ина метра от голлинията на "Литекс". Зад топката застана Иван Аврамов, който центрира към Де Соуза. Ударът с глава на централния нападател обаче срещна напречната греда. Изстрел на Соколов в 28-ата минута премина над вратата на гостите. Коварен удар на Белоти също не намери целта четири минути по-късно. В последната минута на първата част хубава атака на "Бдин" завърши с изстрел на Ивайло Иванов, но вратарят на "Литекс" улови. В добавеното време отново Соколов стреля край вратата, пазена от Алекс Божев. Най-опасният състезател на домакините - Винисиус Белоти, получи жълт картон за реплика срещу главния рефер Димитър Буров още в 29-ата минута на срещата.
Второ полувреме започна с натиск на гостите от Ловеч. Минута след подновяването на играта Илиян Капитанов засече центриране, но ударът му не застраши вратата на "Бдин". Домакините отговориха с хубав изстрел на Аврамов в 56-ата минута, париран от вратаря. В 61-ата минута Абдулганию бе изведен на чиста позиция зад защитата на видинчани и този път не сгреши за крайното 0:1. Бдинци опитаха да обърнат резултата в своя полза, но удари на Симеон Иванов, Де Соуза, Ливан Обисса не намериха целта. Вместо това гостите можеха да удвоят. В 90-ата минута Капитанов се озова очи в очи с вратаря на "Бдин", но Велко Маркович умело скъси дистанцията и успя да избие. Последва добра атака на "Бдин", но отново без резултат.
След този кръг "Литекс" заема 10-о място в класирането с 41 точки, а "Бдин" е на последната позиция с 18.
"Първо искам да пожелая успех на отбора на Видин и да се върне след година в "Б" група. За нас бе много труден мач, психически труден мач. Бяхме нервни, пропуснахме много положения през първия половин час на мача. Но този сезон "Литекс" има проблем с реализирането на положенията. Все пак взехме трета поредна победа. Беше важно за нас да вземем трите точки. Предстои ни мач с "Беласица", който е може би най-важният за оставането ни в "Б" групата. В следващите 4 кръга са ни нужни 1 или 3 точки в зависимост от останалите резултати. Респект към "Бдин", въобще не е слаб отбор, добър отбор. Защо се случва така, не знам, но има добри български футболисти, чужденци добри. Пожелавам успех!", каза след мача наставникът на гостите Ален Тупаич.
"Дали не заслужавахме да загубим или не, факт е, че постоянно губим, факт е, че не успяваме да отбележим гол. Това говори за тотална липса на качества във всички хора в клуба. Доста критики понасяме, но в крайна сметка момчетата дават всеки един мач каквото могат, правят всичко възможно, но реално в едно състезание трябват и малко повече качества. Ако трябва да има виновен - ОК, нека бъда аз, това е най-малкият проблем да поема аз цялата вина, но има и доста други неща, за които непрекъснато говоря. Реално ситуацията от октомври-ноември досега не се е променила особено и продължаваме да имаме затруднения, които си ги държим в кухнята, но в дадени моменти, особено в последните 3-4 срещи, това доста се отрази. Приемам всички критики към мен, но въпросът е оттук нататък да се види как да се работи. Не съм най-можещият, нито най-знаещият, но през кариерата ми като играч съм видял доста неща и истината е, че трябват много промени. Факт е, че от влизането ни в Трета лига до участието ни във Втора лига ние не променихме почти нищо. Няма как с отбор, който е за Трета лига да играе тук. Освен това през зимата ни напуснаха доста играчи, на които не можахме да намерим заместници, но селекцията тук е много труден процес, нямаме с какво да привличаме качествени играчи, не сме конкурентни на другите отбори. В момента момчетата дават всичко от себе си, но отборът страда от липса на опит и липса на качества. Това е неоспорим факт и резултатите го показват. Това, което мен ме интересува лично и надявам се - всички останали, е да се види оттук нататък как да върви "Бдин". Ще има ли стратегия, как ще продължи в Трета лига...? Трябва да има ясно изразени действия, защото наистина трябват много промени", заяви треньорът на "Бдин" Николай Цветков.

"Бдин": 33. Велко Маркович; 20. Иван Аспарухов/18. Стойчо Стойков (ЖК); 5. Ивайло Иванов; 8. Калоян Цветков - кап.; 11. Мартин Николов; 88. Кристиан Йошов (ЖК); 6. Симеон Иванов/90. Константин Маринов; 30. Иван Аврамов; 14. Александър Соколов/9. Ливан Обисса; 77. Винисиус Белоти (ЖК)

"Литекс": 1. Алекс Божев; 20. Александър Бучков; 5. Михаил Минков; 18. Драган Кубра (ЖК); 12. Габриел Ганчев/33. Галин Ташев; 11. Сулиман Абдулганию (ЖК)/15. Росен Маринов; 16. Иван Иванов; 4. Георги Стайков/6. Йоан Лозанов; 21. Илиян Капитанов - кап.; 8. Евгени Игнатов/17. Кингсли Бучи (ЖК); 10. Виктор Василев/7. Юсеин Касов
28.04.2024, 13:29 часа
589 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha