Ново 20! МОН въвежда изпит – тест в детската градина преди 1 клас

Ново 20! МОН въвежда изпит – тест в детската градина преди 1 клас Децата в предучилищна група в детската градина да държат тест за придобити знания, който да оценява готовността им за 1 клас.
Това предвижда промяна в Наредба номер 5 на Министерство на образованието и науката, качена за обсъждане на strategy.bg пише Флагман.бг.
Така на практика малките ще имат първи изпит на 6 или 7 г.
Тестът ще се провежда в самата детска градина от учителите там и може да е или в началото на предучилищната година или в края й.
Резултатът ще се вписва в националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование.
В мотивите към предложенето си от МОН уточняват, че тестът ще служи за плавен преход на детето към училището, а резултатът от него няма да служи като вход за първи клас.
Чрез него учителите и родителите трябвало да добият представа и „надеждна информация“ какви са уменията и знанията на дадено дете, преди да влезе в училище. Въз основа на теста можело също да се вземат решения за индивидуален подход към детето и по-ефективно обучение, пише в мотивите на образователното министерство.
Наредба номер 5 регламентира училищните екскурзии, които напоследък се организират в школата. 
Става дума за различни пътувания и посещения на децата извън описаните в наредбата за детските и ученическите пътувания.
24.04.2018, 16:30 часа
943 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha