Официално: Вижте кой застава начело на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /обновена/

Официално: Вижте кой застава начело на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /обновена/ Врачанската многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“ вече е с нов директор, научи BulNews.bg. Начело на най-голямото здравно заведение в областта застава Евгени Любенов. Неговото име беше предложено от Министерството на здравеопазването.
Общинският съвет във Враца не одобри кандидатурата на Любенов, но въпреки това на Общото събрание на акционерите, което завърши преди минути, мнозинството реши той да оглави лечебницата, която се намира в тежка финансова криза.
Всички точки от дневния ред бяха приети. Единственото, което получи отказ от акционерите, бе досегашният борд на директорите и управителят Орлин Цветков да бъдат освободени от отговорност за дейността си през 2017 година.
След заседанието Цветков и Любенов дадоха кратък брифинг пред медиите.
„През годините се направи всичко възможно, за да може да се изтегли заем за стабилизиране на болницата, но към момента поне аз не успявам да убедя Министертвото на здравеопазването да ни подкрепи. Стигна се дотам, че през последните месеци с народния представител Петя Аврамова и областния управител Малина Николова се молехме за помощ на дарители от големите фирми в региона, за да може се изплащат възнагражденията на лекарите и за закупуване на апаратура“, заяви Цветков.
До дни се очаква изплащане на аванса на персонала в лечебницата за февруари. От утре детското отделение отново ще работи, а за кардиологията се предвижда закупуване на собствен ангеограф, с подкрепата на министерството на здравеопазването.
При въпрос към новия изпълнителен директор на лечебницата Евгени Любенов дали е наясно с положението на болницата, той отговори, че се е информирал от медиите и не може да коментира в конкретика какви точно действия ще предприеме за оздравяването на МБАЛ „Христо Ботев“. Най-важното за него било здравното заведение да предлага добро обслужване.
По време на срещата не стана ясно как точно Любенов е получил поканата за поста. Новият директор не уточни и колко време ще му е необходимо за да се запознае с критичното положение, единственото, което заяви е, че когато се запознае със ситуацията и реши как ще действа ще стане ясно на всички.
 
30.04.2018, 14:37 часа
10354 6
Коментари

Sonya

01.05.2018, 18:43 часа
Ако д-р Кети Тъпото остане като заместник на този юнак...за юни няма да има график и за всички отделения в болницата... Горко ни, оптимистично до септември болницата ще затвори окончателно.

др. ГК

30.04.2018, 22:29 часа
Важното е да има скъпи пътеки. Вива Лас Вегас

б

30.04.2018, 22:03 часа
Болницата фалира Хеито празнува на хижата нали тия я затръкааа ефала голем персонал са тан сам кат ги глееем

Баце

30.04.2018, 20:06 часа
На малко прасенце и на нов началник,не се радвай,че не се знае каква мръсна голяма свиня ще стане!!!А и Господ да дойде,ако Държавата не реши проблема с дълговете на Държавните си Болници ще е все такава мъка от която страдат гражданите ,лекарите?

Бако ЧиренецО

30.04.2018, 18:35 часа
Хаха, ще му пръдне на куро на Доктора тая другарка от Копира. Хаха

кОмПИРА

30.04.2018, 18:11 часа
ПОРЕДНАТА КАЛИНКА СПУСНАТА ОТ ГОРЕ. ЛОШО Е, ЧЕ ЩЕ ГО ВИКНАТ НА МАСА В БАЛАБАНОВАТА КЪЩА И ЩЕ МУ НАПРАВЯТ БИЗНЕС ПРЕДЛОЖЕНИЕ. ЕЗЕКИЕВ ЩЕ СИ ИЗЯДЕ МЪДЯТА ДА ЗАХАПЕ ПАК БОЛНИЦАТА. КОМПИТО СПИ ВЪВ ВРАЦА И Н Е РАЗСЛЕДВА МАСТИТИЯ ДОКТОР ЗА ОНКОТО? ЗАЩО?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha