​Решено! Таксиджиите във Враца сами ще решават дали да возят на по-високи цени

​Решено! Таксиджиите във Враца сами ще решават дали да возят на по-високи цени Таксиджиите във Враца не останаха доволни, а причината е, че съветниците не поеха отговорността за поисканите по-високи цени за километър пробег. По време на редовното заседание на съвета вчера местните парламентаристи не се съгласиха да приемат минимална и максимална цена за превоз от таксиметровите компании на територията на града. Оказа се, че доста от съветниците са водили частни разговори с таксиджии и са потърсили мнението им, което се оказало, че никак не е единно. Така вместо да гласуват за регулирането на тарифите и по този начин да повишат минималните и максималните цени за този вид превоз, съветниците решиха да приемат единствено тавана на максималната цена за километър пробег - 1,00 лв/км - дневна и 1,10 лв/км нощна. Минималната тарифа остана непроменена.
По време на дебатите думата взе и представител на таксиметровия бранш Борислав Минев, който обясни, че тарифите трябва да се увеличат, за да се премахне нелоялната конкуренция и незаконните таксита. Ниските цени по думите му били „във вреда на обществото“. Тази му реплика предизвика бурни коментари от страна на общинските съветници, които му се присмяха и престанаха да го слушат. Аргументите на Минев за повишаване на тарифата бяха светкавично контрирани от Борислав Банчев, който бе категоричен, че не само, че няма да се намалят незаконните таксита, но ще се увеличат. Като подкрепа на думите си Банчев даде за пример контрабандните цигари, които стават все повече с всяко повишаване на цената на тютюна в магазините. За съветника аргументът, че повишението би подобрило качеството на услугата е несъстоятелен и даде друг пример с по-високите цени на билетчетата на тролеите, които въобще не доведоха до по-добър резултат за дружеството.
След бурните дебати съветниците решиха таксиметровите шофьори да си носят отговорността, ако превозват пътниците на по-високи цени.
01.05.2018, 08:35 часа
3025 1
Коментари

Петко

01.05.2018, 09:41 часа
на всичко вдигайте цените и един градо ни ще един пуштиняк само от бабки и старци млади наркомачета другите се изнижат леко по леко кой ако има мозък само и това сие градо ни умира вместо да има работа ръка и работни места да се откриват няма зле сме
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha