Математици от Видин получиха награди от международно състезание

Математици от Видин получиха награди от международно състезание Призьорите от пролетния кръг на международното състезание "Математика без граници" бяха наградени във видинската математическа гимназия "Екзарх Антим I". Дванадесет ученици са с медали, съобщи Камелия Иванова, председател на видинската секция на Съюза на математиците в България:
"Дванадесет са медалите ни за този кръг- един златен, пет бронзови и шест сребърни медала, като те са разпределени в различни класове и имаме медалист от първи клас, както видяхте, втори клас има един медалист, има един и в трети клас. Останалите вече са ученици от математическа гимназия и останалите единайсет медала са при тях."
Учениците получиха и сертификати от съревнованието. Финалите на състезанието "Математика без граници" са на 30-и юни, 1-ви и 2-ри юли. То ще бъде в две категории - индивидуално и отборно. Видинската математическа гимназия ще има девет участници, два пълни отбора - един от пети и един от седми клас. Ученик от единадесети клас и двама от пети клас ще участват в индивидуалната надпревара.
02.05.2018, 16:54 часа
1046 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha