Оркестър от Берковица спечели първо място на Националния преглед във Вършец

Оркестър от Берковица спечели първо място на Националния преглед във Вършец Младежкият духов оркестър към Народно читалище "Иван Вазов-1872" Берковица спечели ХІ Национален преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави "Димитър Пеев – Вършец 2018 година". Възпитаниците на Иван Павлов получиха и специална награда за най-добре изсвирено хоро. Наградите връчи кметът на Вършец инж. Иван Лазаров.
"Искам да изкажа своята благодарност на всички участници и на техните ръководители за това, че вашите изпълнения направиха този фестивал толкова харесван, очакван и популярен. Искам да пожелая на всички много успех и наистина да се раздавате по този начин, както правихте вчера и днес, и навсякъде, където се изявявате, да докоснете сърцата и да радвате публиката така, както радвахте нас тези два дни", заяви той.
Целта на прегледа е популяризиране и творческа изява на ученици от І до ХІІ клас, занимаващи се с музикално и танцово изкуство, приобщаване на младото поколение към българската култура и стимулиране извънкласната дейност на училищата.
07.05.2018, 15:18 часа
1496 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha