ППМГ – Враца с награди за учениците и учителите, постигнали най-високи резултати

ППМГ – Враца с награди за учениците и учителите, постигнали най-високи резултати На официална церемония днес ръководството на профилираната природо-математическа гимназия награди изявени свои възпитаници и техните учители. Над 70 ученици и техните преподаватели по предмети получиха грамоти за отлично представяне на национални кръгове на олимпиади и състезания.
Г-жа Лилия Маркова – заместник-директор по учебна дейност в гимназията приветства присъстващите и изказа своята благодарност към учениците и техните учители за ползотворния труд.
Първа сред наградените бе дванадесетокласничката Теодора Иванова, която стана лауреат на националната олимпиада по български език и литература. Неин преподавател е Татяна Каленска – старши учител по български език и литература. Четвърти на националния кръг на олимпиада по БЕЛ е Румен Иванов (7 клас) с преподавател Милена Иванова. На пето място на същата олимпиада се класира Вероника Григорова (9 клас) с учител Миглена Севдалинова. На шесто място е Мария Дилова (11 клас) с ръководител Камелия Ангелова.
За първи път област Враца има първо място на националната олимпиада по география и икономика. Седмокласникът от ППМГ – Враца Стивън Василев остави конкуренцията с цели 25 т. след себе си и заслужено взе първото място в своята възрастова група. Негов преподавател е Мария Златунова - старши учител по география и икономика.
Почетна грамота за издигане престижа на училището получи и Ани Павлова от единадесети клас, която спечели първо място в престижния национален конкурс „Работилница за репортери – Родова памет 2018“. Това е образователен проект на Espressonews.bg и се провежда по патронажа на българския евродепутат Ева Майдел.
Грамоти за утвърждаване авторитета на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца получиха и младите физци, които успешно се представиха на националнато състезание и се явиха на националния кръг на олимпиадата по физика. С бронзов медал от състезанието се завърна десетокласникът Божидар Станчев, а трета награда донесе Михаил Коцев (10 клас). Осмо място на националната олимпиада по физика завоюва десетокласничката Радостина Василева Преподавател на учениците е Пламен Варчев – старши учител по физика и астрономия. Във възрастовата група на седмокласниците равносметката е: втора награда за Вяра Тодорова и трета награда за учениците Момчил Танчев и Таня Петкова. Ръководител на учениците е Пепа Павлова – старши учител по физика и астрономия. Абитуриентите Лиляна Димитрова и Иван Ганев също бяха наградени за участието им в националната конференция по въпросите на обучението по физика. Техен учител е Марияна Ганчева.
Многобройни са успехите на младите математически таланти от ППМГ – Враца. Златен медал на международното състезание „Математика без граници“ – зима донесе осмокласникът Георги Игнатов. Той спечели второ място на състезанието „Европейско кенгуру“ и постигна осми резултат на зимен математически турнир „Атанас Радев“. Първо място на областния кръг на националната олимпиада по математика завоюва петокласничката Вяра Конецовска. Първо място на математическо състезание „Европейско кенгуру“ заеха учениците: Йоана Лалковска (10 клас), Петър Иванов (9 клас), Гергана Николаева (8 клас), Лиана Нинова (5 клас).
Тази година ученик от ППМГ – Враца се нареди сред десетте най-добри в страната по математическа лингвистика. Това е дванадесетокласничката Радина Илиева с преподавател Цветанка Василева.
Грамоти и благодарности за многобройните успехи получиха и учители по математика: Веселка Вълова, Ангелина Банчева, Ваня Иванова, Росица Генова, Цветан Петров, Галя Петрова, Максим Йорданов.
В областта на информационните технологии възпитаниците на ППМГ – Враца също постигнаха забележителни резултати. Доказателство за това деветнайсетте ученика класирани на първо, второ и трето място на областния кръг на олимпиадата по ИТ в различните възрастови групи, от които трима са класирани за националния кръг: Венелина Андреева (8 клас), Надя Тодорова (8 клас) и Виктор Цеков (11 клас). На първо място в категория „Уеб сайт“ бяха Симона Вутова (7 клас) и Цветослав Николов (7 клас). В категория „Мултимедия“ най-добър бе осмокласника Никола Узунов. На първо място в категория „Мултимедийни приложения“ са Деница Узунова (10 клас) и Надежда Прокопиева (10 клас), а по „Приложни програми“ - Илина Павлова (12 клас). Техни учители са: Лилия Маркова, Катя Христова, Станислава Каменова, Илонка Вутова, Албена Цекова, Георги Парашкевов, Цанка Парашкевова и Огнян Генов.
И тази година учениците от ППМГ – Враца се представиха отлично на националните кръгове на олимпиадите по предмети. На първо място на областния кръг на олимпиадата по география и икономика бяха класирани Вяра Конецовска (5 клас) и Цветислава Димитрова (6 клас). Техен учител е Мария Златунова. На областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация първо място завоюваха Елица Крумова (5 клас) и Стивън Василев (7 клас) с ръководител Валя Илиева – старши учител по история и цивилизация. Сред биолозите най-добре се представи Милена Кирилова, която спечели първо място на областния кръг на олимпиадата по биология здравно образование. Неин преподавател е Детелина Харизанова.
Отборно отличие за постигнати високи успехи в областта на спорта получиха девойките (8-10 клас), които станаха първи на областното първенство по лека атлетика и волейболистките (11-12 клас), които пък спечелиха второ място на зоналното първенство по волейбол. Техен ръководител е Тодор Тинковски – старши учител по физическо възпитание и спорт. Грамоти бяха връчени и на отборите по хандбал и футбол с ръководител Филип Филипов.
08.05.2018, 15:01 часа
2199 1
Коментари

Цено У.

09.05.2018, 01:23 часа
Мирише на амфетки на 300м. във всяка посока от тва ПМГ.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha