Драма в Паволче! Бутат частна собственост заради партийни пристрастия /снимки/

Драма в Паволче! Бутат частна собственост заради партийни пристрастия /снимки/ Стопанска постройка в имота на хора от Врачанско ще бъде бутната заради политическите им пристрастия, научи BulNews.bg. Семейство потърси съдействие от медията ни заради неволите, които са им се струпали на главата поради това, че не подкрепят управляващата партия.
През 1990-а година Тодор Илиев и Иванка Иванова решили да вдигнат стопанска постройка в двора на имота си в село Паволче, където да съхраняват дървата си. Тогава те не си извадили разрешително за строеж, тъй като всичко станало със съгласието на съседите им. Тошко и Иванка си построили масивната сграда, а комшиите им си направили кошара за животни.
Близо 30 години хората си живели спокойно и без конфликти. Наскоро обаче срещу семейството била подадена жалба за незаконната постройка. В имота им дошла на оглед комисия от община Враца, която заявила, че сградата трябва да бъде съборена.
Оказва се, че сигналът е подаден от съседа на Тошко и Иванка Цеко Петров. Те обаче винаги са били в добри отношения и семейството се съмнява, че причината за неволите им са политическите им предпочитания и затова са попаднали в полезрението на кмета Емил Василев, който е издигнат от управляващата партия.
„Всичко е защото не съм гербаджийка“, категотична е Иванка. На последните избори тя е била застъпник на друга политическа партия. „Нямам конкретни пристрастия. Но защо да не си докарам допълнителни приходи към пенсията?“, каза още жената.
След като се сблъскали с тези проблеми, Тошко и Иванка решили да „отвърнат на удара“. Те подали сигнал и срещу незаконната постройка на своя съсед. По думите им тя пречи много повече, отколкото тяхната, защото в нея се гледат животни. Хората се оплакват, че вонята е неописуема, а бълхите ги тормозят постоянно.
На сигналите им обаче отговор няма. Въпреки че комисия от общината е идвала няколко пъти у тях, до съседа им така и не стигали. При една от последните проверки служителка на общината дори им заявила „Другата постройка не ме интересува, но вашата ще я съборя“.
Семейството търси съдействие за разрешаване на проблема си. Те не искат да бутат сградата си, само защото не симпатизират на властта.
10.05.2018, 08:35 часа
8046 5
Коментари

Дедо Йоцо

10.05.2018, 11:35 часа
Така нареченият Павони-кмет на с.Паволче е боклук от класа. Освен да седи по кръчмите и да чака някой да го почерпи,друго не прави. А не прави,защото незнае какво да прави,а знае само да папка.

СВИНѝЕ ГЕРБАДЖИИСКИ

10.05.2018, 11:22 часа
Да спите у свинарника на комшията щом е ваш човек щотоВие сте свини.

СВИНѝЕ ГЕРБАДЖИИСКИ

10.05.2018, 11:22 часа
Да спите у свинарника на комшията щом е ваш човек щотоВие сте свини.

А

10.05.2018, 09:08 часа
Няма ли длъжностно лице, което да провери строежа на новото читалище в селото и некачественото му изпълнение, породило множество течове? Г-н Василев да отговори колко голям рошвет е взел при приемането на некачествения обект.

Свидетел

10.05.2018, 09:07 часа
Кметът на село Паволче системно превишава своите правомощия, упражнявайки психически тормоз на хора от селото. С негово насърчение дори представители на Община Враца се държат безобразно и нагло, и отправят закани и заплахи, че "ще бъдат смачкани".
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha