Шофьор отказа да даде книжката си на полицай, бил с изтекли документи /видео/

Шофьор отказа да даде книжката си на полицай, бил с изтекли документи /видео/ В социалните мрежи се завъртя видео, което показва как полицаи спират шофьор, който отказва да си даде книжката, защото служебните им карти са изтекли.
Клипът за часове събра хиляди споделяния и харесвания и се превърна в тотален хит.
Видеото е заснето на 8 май. Когато полицай му иска документите за проверка, мъжът настоява да види неговите, като се позовава се на чл. 170, ал. 5 от Закона за движение по пътищата. След като униформеният дава картата си, се оказва, че тя е валидна до 2016 г. и Душев отказва да покаже документите си, тъй като вече сме 2018 година.
„От последвалия разговор с униформените, подразбрах, че ЦЯЛАТА полиция е с изтекли стикери. А това означава, че в момента НЯМАМЕ полиция! И че година и половина сме НЯМАЛИ полиция! И ако е така, то всички съставени адм. актове за нарушения са - НЕВАЛИДНИ. Пращам този сигнал до медиите, да видим някой ще реаргира ли. А вие разпространете и предупредете всички - на основание чл. 170 ал. 5 от Закон за движение по пътищата, да изискват служебните удостоверения при проверка“, написа Душев в профила си във Фейсбук.
Адвокат Крумова коментира казусът от вчера в социалните медии. Според нея българските катаджии имат легитимни служебни карти и значки.
Тя уточни, че на 23 март 2018 г. в брой 26 на „Държавен вестник“ е обнародвана Инструкция № 8121з-282 от 15 март 2018 Г. за определяне на вида, условията и реда за издаване и ползване на служебни карти в МВР.
В документа се посочва, че "поставените върху служебните карти контролни холограмни стикери за 2016 г. могат да се ползват до 30.06.2018 г.".
Адвокат Крумова смята, че до 30 юни вътрешното ведомство ще намери решение с проблема със служебните карти.




 
11.05.2018, 09:27 часа
2754 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha