В Люти брод отбелязаха 125 години от рождението на ген. Иван Кинов

В Люти брод отбелязаха 125 години от рождението на ген. Иван Кинов С богата програма в мездренското село Люти брод бе отбелязана 125-та годишнина от рождението на ген. Иван Кинов. Тържеството се състоя в центъра на селото в близост до паметника на неповторима личност, свързана с построяването на жп гарата в Люти брод, моста над река Искър и с многобройните младежи, завършили военните училища.
Гости на тържеството бяха: кметът на Мездра инж. Генади Събвков, Симеон Игнатов-председател на българския антифашистки съюз, ген. полк. Златан Стойков-председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, полк. Чавдар Петров-председател на Асоциация „Сигурност”, общински съветници и представители на политически структури в региона.
В началото на празничната програма прозвуча химна на Република България, след което председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - ген.полк. Златан Стойков произнесе слово за живота на ген.Кинов. В чест на годишнината от рождението на именития мездренчанин, прозвучаха топовни салюти, а паметта му бе почетена с падане на колене.
Десетки жители и гости на Люти брод положиха венци и цветя пред паметника на ген. Иван Кинов, след което бе представена богата музикално-художествена програма. В нея взеха участие женската певческа група към местното читалище, Мъжка вокална група „Калето” , възпитаници на Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Анета Петкова и на ОУ „Хр.Ботев”-Мездра.
12.05.2018, 18:53 часа
1471 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha