Родителите на убито от футболна врата дете съдят община за 600 000 лв

Родителите на убито от футболна врата дете съдят община за 600 000 лв Почернените родители на убит от футболна врата първокласник са предявили искове от по 300 000 лева срещу Община Велико Търново. Исковите молби са депозирани в Окръжния съд по Закона за задълженията и договорите, но още не са насрочени поради размяна на книжа между страните, съобщи "Труд".
Трагедията стана на 1 юни 2013 г. на спортна площадка в двора на СУ "Вела Благоева" в квартал "Бузлуджа" във Велико Търново. 8-годишният Красимир Атанасов играел с приятелчета на футболното игрище. Едната врата обаче била неукрепена, нямала подпори и от нея била останала само рамката. Тя била подпряна на мрежата на игрището и внезапно се стоварила върху момчето. Една от масивните греди на вратата ударила Красимир по главата, който почина на място.
По случая веднага бе образувано разследване в Окръжната прокуратура. Проверка обаче установи, че държавните обвинители работили по случая близо три години без да има повдигнати обвения. През 2016 г. разследването е прехвърлено на Районната прокуратура. Назначени са експертизи, за да се установи кой носи вина - община Велико Търново или съответното училище.
Малко след нелепата смърт на ученика, бе установено,че теренът е на общината. Пет години след трагедията държавното обвинение и полицията обаче си подхвърлят топката. Заради това родителите на Красимир търсят справедливост по граждански път.
14.05.2018, 15:13 часа
685 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha