Кучето Белчо обедини Видинчани в благородна кауза

Кучето Белчо обедини Видинчани в благородна кауза Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония", пише БНР. Появил се в комплекс "Химик" във Видин в средата на миналото лято, на врата имал следи от каишка, затова и хората от квартала предполагат, че е бил домашно, но нежелано куче. 
След инцидента животното е намерено от хора от квартала. Благодарение на социалните мрежи се създава организация и Белчо, както го наричат новите му приятели, е транспортиран в столичната ветеринарна клиника от доброволец, който идва от София, за да го вземе и закара при специалистите.
Историята му обедини видинчани и много хора започнаха да събират средства за лечението на кучето. Ученици от видинската езикова гимназия направиха и благотворителен базар, като събраните 160 лева преведоха по сметката за лечение. От съдбата на Белчо продължават да се интересуват неговите приятели от Видин. Сред тях е Пенка Николова, една от жените, които намират Белчо след инцидента.
"Белчо в момента е добре, макар че официално е инвалид, но това не е най-фаталното. В крайна сметка от "DOG Help" му помогнаха. Една жена му дари количка, с която той се придвижва. На снимките, които получавам от организацията, изглежда прекрасно. Въпросът е, че трябваше този месец той да замине в Англия, където обгрижват кучета инвалиди. Защото Белчо има наистина нужда от специални грижи. В момента забавят отпътуването му и то ще бъде през месец юли. Нека помогнем, 5-10 лева, няма значение, защото той има нужда, тъй като в клиниката, в която се намира вече сметката му е около 800 лева."
Белчо е в клиниката на "Добро хрумване" в кв. "Изток". Ако някой от Вас иска да помогне, може да го направи на място в клиниката, по сметката или на телефон: 0999999495.
От организацията, която пое грижите за Белчо в София - DOG Help - BG, са отправили във фейсбук призив за помощ и подкрепа: 
"Сумата за транспорта, с който ще се придвижи до Лондон, е събрана, но в клиниката сметката е към 800 лв, а до юли ще се трупа още. Ние сме категорични,че ще се борим за него, докато не бъде щастлив, същевременно търсим и други варианти за него, ако изпадне нещо преди юли месец. Ако някой от вас иска да помогне , може да го направи на място в клиниката, по сметката или да се свърже с нас. Благодарим Ви!"
При превод трябва да се напише основание Белчо.Dog Help-BG
Сметката на Ветеринарна клиника "Добро Хрумване" е следната:
Paypal: [email protected]Банкова сметка: ПРОКРЕДИТ БАНК ЕАД
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG27 PRCB 9230 1049 0611 16/
17.05.2018, 14:36 часа
1505 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha