Никола Недков от ППМГ–Враца стана първи на единствено по рода си технологично събитие

Никола Недков от ППМГ–Враца стана първи на единствено по рода си технологично събитие През месец май тази година в Campus X се състоя второто издание на Coolest Projects Sofia - безплатно технологично събитие за най-малките иноватори, създатели и предприемачи.
Над 100 деца бяха възнаградени за разработването на технологични проекти през учебната година в безплатните клубове по програмиране на CoderDojo България. Най добрите във всяка от 6-те категории получиха и специални награди.
Двама ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца взеха участие в събитието. Това са петокласниците Никола Недков и Деница Йорданова. На първо място в категория Web & Apps бе класиран Никола Недков със своя проект на тема „Кибер зависимост“.
Coolest Projects Sofia цели да подкрепи и вдъхнови новото поколение иноватори, създатели и предприемачи на възраст от 7 до 17 г. Участниците имаха възможност да се включат и в занимателни работилници за анимация, 3D принтиране, micro:bit, електрически вериги и др.
Coolest Projects Sofia 2.0 се организира от CoderDojo България, Дигитална Национална Коалиция и екип от доброволци, с подкрепата на CoderDojo фондация, фондация „Телерик Академия“ и посолството на Ирландия в България. Партньори на събитието са VMware България и Майкросфот България.
18.05.2018, 14:48 часа
1235 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha