В Монтана хванаха зрелостник да преписва на матурата

В Монтана хванаха зрелостник да преписва на матурата Хванаха зрелостник да преписва на матурата по български език и литература в Монтана. Изпитът се е провел в сградата на Финансово стопанската гимназия.
"Ученикът се опитал да преписва от мобилния си телефон, но е разкрит от квесторите", съобщи Трайка Трайкова, началник на Регионалното управление на образованието. Работата му е анулирана.
929 дванадесетокласници писаха на държавния зрелостен изпит по Български език и литература в област Монтана. Само 16 от допуснатите не са се явили. Изпитът се е провел в 81 зали в 19 училища в региона. 250 квестори са пазили учениците.
Върху "Човекът и вярата" в стихотворението "Вяра" на Никола Вапцаров разсъждаваха зрелостници. Това бе вариант 24 от общо 11 000 възможности.
Бъдещите абитуриенти започнаха изпита в 8.00 часа. Той продължи 4 часа, като бе разделен на 3 модула. За първите два зрелостниците имаха по 1 час. За последния 12-токласниците можеха да пишат 120 минути есе или интерпретативно съчинение.
"Първо и втори модул, горе-долу, мина добре, с третия въобще не съм се занимавал да пиша... Само вкъщи се подготвях за изпита.. Много добре, лесно беше, Третият модул за Вапцаров беше по-сложно, писах интерпретативно съчинение. Ако си учил е лесна матурата... частта по български език беше елементарна, затрудних се със стихотоворения-автори", казаха ученици.
Седмокласниците пък писаха преразказ върху романа на Бранислав Нушич “Седем хайдути и едно магаре”. В област Монтана от завършващите 1044 ученика 63-ма не са се явили, уточни Трайка Трайкова.
360 квестори са пазили седмокласниците на Националното външно оценяване.
На 23 май, сряда, е изпитът по математика след седми клас и втората задължителна матура при зрелостниците.
21.05.2018, 16:35 часа
2909 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha