Единадесетокласници от ППМГ – Враца инициираха патриотична игра

Единадесетокласници от ППМГ – Враца инициираха патриотична игра Учениците от XI е клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца организираха днес тематична игра под надслов „Патриотът в мен“. Играта е част от конкурса „Най-патриотичен клас” – 2018 г., който се провежда под патронажа на кмета на Община Враца и е посветен на 142-та годишнина от подвига на Ботевата чета и 170 годишнината от рождението на Христо Ботев.
Съгласно регламента на конкурса участници в него могат да бъдат само ученици в Х и ХІ-ти клас от училищата в град Враца, а участието на класа може да бъде под формата на патриотична инициатива, в която да се включат 90% от учениците на съответния клас.
Гост на събитието бе г-н Калин Каменов – кмет на града, който поздрави възпитаниците на профилираната природо-математическа гимназия за родолюбивата инициатива и пожела успех на участниците в играта.
Учениците бяха разделени в два отбора от по четири човека, които се състезаваха в пет кръга. Единадесетокласниците отговаряха на въпроси свързани с живота и делото на поета и революционер Христо Ботев, разпознаваха патриотични песни, описваха видни български възрожденци, назоваваха заглавия на Ботеви стихотворения след като чуваха фрагменти от тях и т.н. Учителят по физическо възпитание и спорт в гимназията Филип Филипов се превъплъти в образа на героичния българин и рецитира неговото стихотворение „Патриот“.
„Отбор получил най-висок брой точки има, но отбор победител няма, защото смисълът на играта не е в състезателния й характер, а в родолюбивия и патриотичен дух, който възпитава“, обясниха организаторите от XI е клас.
Програмата на деня продължи със спортни двубои по волейбол и баскетбол между учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.
22.05.2018, 13:19 часа
1083 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha