5 енергийни храни, които да хапвате след спорт

5 енергийни храни, които да хапвате след спорт Тичането е предизвикателство, което много хора по света обичат. Важно е да се знае, че джогингът консумира много енергия и изисква тялото ни да е силно. Тичането гори много калории, оставя ни без дъх и наистина изтощава. Макар да е прекрасна възможност да спортуваме и да го правим сутрин преди работа за тонус и разсънване, често се чудим какво е добре да ядем след тренировката. Ако и вие имате подобни колебания, ето няколко предложения какво да закусвате след джогинг и защо точно тези храни.
Пилешки гърди
Калориите в тях са малко и това ги превръща в идеална диетична храна за след тичане в парка. Всъщност по което и време да решите да ядете пилешки гърди, няма проблем, защото калориите в тях наистина са пренебрежително малко. Важно е да сте ги приготвили преди самата тренировка, за да можете след джогинга да хапнете топло ястие. Да не забравяме, че закуската трябва да е стабилно ястие, което да ви засити добре. Много добра и диетична комбинация е ястието от пилешки гърди с кафяв ориз. Ще ви засити задълго.
Сьомга
Когато говорим за морска храна, трудно се намира по-добра алтернатива на сьомгата. Пълна с полезните омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, сьомгата дава възможност на тялото да се възстанови бързо от изморителната тренировка. Освен това сьомгата подобрява мозъчните функции и намалява риска от когнитивни увреждания в по-късна възраст.
Банан
Този плод не е сред най-подходящите при диетичен режим, но не и когато спортувате с джогинг. Всеки, който тича, има нужда от въглехидрати, които да го снабдят с енергия за тренировката. Един от най-добрите и здравословни източници на въглехидрати е бананът. Винаги можете да си го направите под формата на шейк, ако не ви се яде плодът. Уникалният микс от витамини, минерали и въглехидрати, съдържащи се в банана, помага много за издръжливостта на спортуващите.  
Овесена каша
Идеалната закуска за любителите на джогинга. В нея се съдържат голям брой протеини, фибри и въглехидрати. Фибрите ще ви заситят, но ако вкусът не ви харесва, винаги може да добавите някакъв плод. Едно от предимствата на овесената каша е, че регулира нивата на лошия холестерол.  
Бадеми
Те са чудесен източник на антиоксиданти и са известни със свойството си да понижават нивото на холестерола, особено ако се консумират редовно. Освен това, бадемите са страхотни за кожата. Тъй като може и да не са ви достатъчни само ядките за закуска, може да ги прибавите към някакъв шейк с обезмаслено мляко или пък да ги добавите към купичка с корнфлейкс например.


22.05.2018, 15:52 часа
1036 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha