Враца се обедини в благородна инициатива! Помогнете на супергероите Цвети и Самуил

Враца се обедини в благородна инициатива! Помогнете на супергероите Цвети и Самуил Благотворителен базар на супер героите ще се проведе във Враца. В момента тече събирането на вещи, които да се продават по време на благородната инициатива. Организаторите приемат запазени или нови детски играчки, пъзели, игри, сувенири, книги, детски превозни средства, сладкиши, цветя, козметика.
„Знаем, че непотребното за един е безценна вещ за друг. Знаем, че дарявайки вещите си, които с месеци/години не ползваме даряваме надежда на две деца да проходят и да се радват на щастливо детство“, казват организаторите на благотворителния базар.
Идеята е събраните средства да бъдат използвани за лечението на супергероите Цветозара Йорданова и Самуил Йорданов.
Цветозара е на годинка и 4 месеца, доносено бебе, което при раждане се задушава и това има своите последствия. Крайната диагноза е левостранна хемипареза. Цвети не може да използва лявото краче и лявата ръчичка и не може да седи и проходи като всички здрави деца на нейната възраст. Необходими са средства за нейната рехабилитация.
Самуил е само на годинка и два месеца но вече знае какво е да си боец. Това малко слънчице е родено преждевременно и това е белязало пътя му до днес. Самуил е диагностициран с ДЦП квадрипареза и се налагат освен ежедневните рехабилитации тук в България да посещава и рехабилитационен център в Рибем, Турция. 
Благотворителният базар ще се проведе на 9 юни пред бившето кино „Коларов“ във Враца. До тогава всеки, който желае може да подпомогне каузата освен със средства с предмети и играчки, които да се продават на благотворителното събитие.
23.05.2018, 08:30 часа
913 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha