Осъдиха бившия премиер на Македония на 2 години затвор

Осъдиха бившия премиер на Македония на 2 години затвор Предишният премиер на Македония Никола Груевски беше осъден на две години затвор по т. нар. дело „Танк”.
Груевски беше признат за виновен от съда като подбудител за извършването на престъпление. Според съдиите и обвинението той е поръчал незаконно с бюджетни средства луксозен „Мерцедес”. По закон, за това престъпление, присъдата е от една до три години затвор. На днешното заседание на съда Груевски не присъства. Купуването на „Мерцедес”-а за около 600 000 евро предизвика огромен скандал в Македония.
Освен бившия премиер по същото дело обвиняем е и бившият заместник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски, който вчера бе осъден на 9 години затвор по друг случай за незаконно купуване на 300 полицейски автомобила. Бившият министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска също е обвинена, но ще бъде съдена отделно поради рискова бременност.
Това е само едно от общо петте обвинения на македонската прокуратура срещу Груевски за различни престъпления, корупция и фалшифициране на избори по времето на управлението му от 2006 до 2016 година.
23.05.2018, 16:00 часа
933 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha