Във Видин се проведе турнир по футбол на малки врати

Във Видин се проведе турнир по футбол на малки врати Във Видин се проведе турнир по футбол на малки врати за ученици от 5 до 7 клас по повод 1 юни – Международен ден на детето, съобщиха от общинския пресцентър. Организатор на проявата е  Училищно настоятелство на ППМГ „Екзарх Антим I”,  Регионално управление на образованието, Областен съвет на Български футболен съюз. Турнирът се провежда за пета поредна година, с подкрепата на община Видин. В състезанието взимат участие девет отбора от училища във Видин, Брегово, Кула и от град Враца.
С приветствие към присъстващите в спортна зала „Фестивална” се обърна Лили Цанова, председател на училищното настоятелство на гимназията. Състезанието бе открито от Венци Пасков, заместник-кмет на Община Видин. Той поздрави организаторите и участниците от името на кмета Огнян Ценков. „Поднасям благодарности към всички, които имат заслуга да се реализира този турнир.  Интересът към него расте и това е спорт, който обединява, учи на дисциплина, възпитава уважение към съперника и играта. Пожелавам на състезателите да се представят достойно в двубоите и да покажат спортсменска игра” – каза Пасков. След това даде старт на турнира с първия пас. Футболният турнир продължава и утре, на 31 май, когато ще бъдат връчени наградите на победителите.
Във фоайето на спортната зала домакините от ППМГ „Екзарх Антим I” показаха шарени мигове от ученическия живот, както и демонстрации на клубовете по интереси. За доброто настроение на всички се погрижиха вокална група „До-ре-ми” и група „Рок Математици”.
31.05.2018, 09:30 часа
738 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha