Връчиха "Наградите на Враца" и званията "Почетен гражданин" на тържествена сесия /снимки/

Връчиха "Наградите на Враца" и званията "Почетен гражданин" на тържествена сесия /снимки/ На днешното тържествено заседание на общинския съвет бяха връчени „Наградата на Враца“ и званието „Почетен гражданин“ за 2018 година. Церемонията се проведе в концертната зала на община Враца и започна с изпълнение на българския и европейския химн, които изправиха всички на крака.
На церемонията присъстваха кметът Калин Каменов, областният управител Малина Николова, врачанският митрополит Григорий, народни представители от Врачанско, председателят на общинския съвет Румен Антов, председателят на ученическия общински съвет Христиан Младенов, общински съветници, почетни консули, представители на побратимените в община Враца градове и много други.
Званието „Почетен гражданин на Враца” получи инж. Тодор Топалски за приноса му в областта на строителството и изграждането на съвременната градска среда. Посмъртно бе награден полк. Васил Таслаков за проявена изключителна храброст и героизъм в Първата световна война. Почетен гражданин на Враца стана и д-р Костадин Шахов, който като бивш кмет е допринесъл изключително много за развитието на общината.
“Наградата на Враца” бе дадена тържествено на Драгомир Димитров – Драго от “Фамилия Тоника” за цялостен принос в областта на културата. Той излезе на сцената с песен и огромна усмивка.
Сдружение “Враца софтуер общество” също получи “Наградата на Враца” за изключителен принос в областта на образованието. Центърът за работа с деца и Младежкият дом също бяха удостоени с приза за цялостна дейност по популяризиране на града на национално и международно ниво. Голямото признание получи и Ивайло Гладнишки за принос в професионалното образование във Враца и модернизирането на училищната среда в Професионалната техническа гимназия “Н. Й. Вапцаров”.
01.06.2018, 11:31 часа
4364 2
Коментари

Врачанин

03.06.2018, 16:15 часа
как никой от т.нар.Инициативен комитет не се сети да предложи ПОСМЪРТНО Д-Р ВЪЛЕВ. Хирург ,онколог,спасил стотици човешки съдби. Интелигентет,професионалист и СКРОМЕН. Известен не само във Враца,а и в София. Със сигурност е 10 пъти по-достоен

Тютю

02.06.2018, 11:45 часа
Това с Шахов сигурно е шега. Да се твърди, че той е допринесъл повече от мен /а аз направих едно голямо нищо/ е брутална гавра с врачани.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha