Жители на Люти брод почетоха празника на населеното място

Жители на Люти брод почетоха празника на населеното място С концерт и заря в с. Люти брод бе почетена паметта на  Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и празника на селото.
Програмата включваше изпълнения на Женски народен хор към НЧ „Колката“ – с. Люти брод с музикален ръководител маестро Кръстьо Стефанов, Мъжка вокална група „Змей горянин“ – с. Зверино, Представителен танцов ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител Мирослав Аспарухов, Танцова група „Мераклии“ – с. Ребърково с ръководител Ненчо Мариос.
Сред официалните гости бяха кметът на община Мездра инж. Генади Събков, кметът на с. Люти брод – Иван Коцев и кметове на населени места от общината.
Кметът на Мездра поздрави присъстващите и благодари на всички, участвали в организацията му.
„ Вие доказвате, че днес не сме се събрали на празник, а наблюдаваме урок по родолюбие и българщина. Вие, самодейците, предавате в поколенията заветите на хората, дали живота си за свободата и независимостта на България. Вие сте благословени да се родите и да живеете на прекрасно място. Години наред поддържате традициите и правите всичко възможно България да я има“, каза още Събков.
Програмата завърши с тържествена заря- проверка, която бе допълнена от картечни изстрели.
04.06.2018, 16:45 часа
1298 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha