Клозетна журналистика! Гошо Синдика пусна в „Конкурент“ фалшива новина за „Ботев“/Враца/ и Сашо Ангелов /доказателства/

Клозетна журналистика! Гошо Синдика пусна в „Конкурент“ фалшива новина за „Ботев“/Враца/ и Сашо Ангелов /доказателства/ Главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, известен в гилдията и като Гошо Синдика, вчера публикува фалшива новина за старши-треньора на футболния „Ботев“ Сашо Ангелов. Скандалният журналист без капка свян посегна на новите герои, които след 5 години успяха отново да се класират за Първа лига и така да сбъднат мечтите на хилядите си привърженици да гледат елитен футбол.
Това обаче не се оказа пречка вчера Гошо Синдика да пусне фалшивата новина, че Сашо Ангелов напуска отбора си, за да вкара догодина и „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в елитния професионален футбол. Същия ден в националните медии гръмна куриозната новина, че към този момент „Локо“ има договор само с един футболист, което едва ли е знак за сериозни амбиции за самото съществуване на клуба. Това не попречи на Гошо Синдика да изпрати доказалия се за втори път с „Ботев“ Сашо Ангелов, който отгоре на всичко има и действащ договор с врачани, в разпадащия се отбор.
По традиция Гошо Синдика бе осрал целия фейсбук с фалшивата новина, за да трупа трафик към задъхващия се сайт на умиращото издание. За целта от дълго време той използва тролския профил „Наташа Кирилова“, чрез който споделя новини в социалната мрежа. Веднага неговата публикация събра десетки отрицателни коментари от фенове, като абсолютно всички го критикуваха за публикуваната лъжа. В опит да се оправдае обаче, Гошо Синдика написа нещо, което обяснява причината за тиражираната фалшива новина. В поста си той директно твърди, че Сашо Ангелов изнудва ръководството на отбора с искане за двойна заплата и че зад гърба на шефовете си е преговарял с „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Тези обвинения в материала в електронното издание обаче липсват, което е сигурен знак за нещо задкулисно.
Публична тайна е, че „Конкурент“ продължава да съществува благодарение на редовните финансови инжекции /явни и тайни/, от кмета на града Калин Каменов. По тази причина никой не вярва, че Гошо Синдика има толкова мъжество и професионален хъс, та да пусне пасквил за общинския футболен клуб. Това обаче предизвиква няколко въпроса: Откъде той знае, че Сашо Ангелов изнудва ръководството за двойна заплата? Откъде той знае, че Сашо Ангелов тайно преговаря с разпадащия се „Локомотив“? Откъде знае в аванс, че треньорът ще бъде освободен до петък?
Дори и средно интелигентният читател се досеща, че Гошо Синдика не е присъствал на събитията, за които твърди, че са се случили и е съвсем логично да получи тази информация от една от двете страни. Вчера Сашо Ангелов светкавично опроверга чрез всички спортни национални медии фалшивата новина на „Конкурент“, че ще напуска „Ботев“. Тогава?
Повече от желателно е днес кметът на Враца Калин Каменов да излезе с ясна позиция дали написаното от ведомственото му издание е вярно или е интрига. В противен случай феновете ще останат с впечатление, че Гошо Синдика е получил мръсната поръчка да подготви почвата за изгонването на главният „виновник“ врачанският „Ботев“ да играе в Първа лига.
Ако публикуваното е лъжа, повече от наложително е главният редактор Гошо Синдика да подаде оставка или Делян Пеевски най-после да го изгони …
07.06.2018, 09:24 часа
3763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha