Деца от Криводол учиха за заплахите от замърсяването на околната среда

Деца от Криводол учиха за заплахите от замърсяването на околната среда Тематична информационна среща на тема „Замърсяване на околната среда - реките и крайградските зони -заплаха за нашето бъдеще“ се проведе в читалищната библиотека на Криводол. В събитието се включиха Мария Петрова - еколог в община Криводол и експерти от РИОСВ-Враца. Деница Борисова и Полина Божидарова бяха лектори и представиха пред присъстващите презентации за замърсяване на околната среда и водите.
В мероприятието се включиха 50 ученици от Криводол и около 20 родители и баби, които са част от проект на библиотеката в партньорство с училището. Учениците от 3 и 4 клас, с класни ръководители Татяна Ангелова и Надя Петкова, представиха драматизация на „Синя Приказка“, а второкласниците с класен ръководител Калинка Митова се изявиха с представянето на "Зелена приказка" - поеми от Леда Милева.
Събитието бе съпътствано от предварително подготвена анкета по темата, в която бяха обхванати 100 жители на град Криводол. Анализ на проведено анкетно проучване за нагласите на жителите на града за опазване на околната среда Надя Петкова - обучител и ръководител на еко клуб "Зелени патрули".
Преди броени дни, на 5 юни бе Деня на екологията и по този повод децата засадиха в детският парк за отдих две "Албиция" и по традиция в края на информационната среща се почерпиха с ароматен липов чай.
Информационната среща е част от проект „Чиста околна среда за светло бъдеще“, който се реализира с финансовата подкрепа на fондация „Глобални библиотеки – България“ Конкурс за проекти 2018 „Библиотеката – активен участник в обществения живот“.
07.06.2018, 14:14 часа
767 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha