Последен шанс! Изтича срокът за участие във фотоконкурса за най-красиви гледки по Дунав

Последен шанс! Изтича срокът за участие във фотоконкурса за най-красиви гледки по Дунав Близо 250 снимки, направени по поречието на река Дунав, са получени до момента в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за обявения фотоконкурс на тема „Една река – десетки райски кътчета“, съобщават от ведомството. Той е посветен на Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни. 
Само 6 дни остават до изтичане на крайния срок – 15 юни, в който все още може да се изпращат снимки за включване в надпреварата. Необходимо е само те да са направени в последната година и половина, да са между 2 MB и 6 MB и да представят река Дунав. Задължително е при изпращането им на e-mail: [email protected] да се посочат име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката. За трите най-добри снимки ще има атрактивни призове, предвидени са и много поощрителни награди за останалите участници.
Към момента най-активни са гражданите на Силистра, Русе, Видин, Козлодуй, София и Свищов, от които населени места са получени най-много снимки, посочват от Министерството.  Най-младият участник, изпратил свои творби към момента, е на 11 години и е от град Русе, а най-възрастният – негова съгражданка на 72 години.  
Най-добрите снимки ще станат част от специална изложба, която ще бъде открита в Русе от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на 29 юни.
Част от снимките ще бъдат изложени и на „Моста на влюбените“ в София през октомври в експозиция, която ще бъде част от заключителното събитие за Българското председателство на Дунавската стратегия - Седмия годишен форум и министерската среща за туризма.
Акценти на форума са регионалният туризъм като генератор на икономически растеж и ключов фактор за справяне с екологичните, социално-икономическите и демографските предизвикателства, както и културното наследство в политиките на Европейския съюз като ресурс за устойчиво развитие.
Регистрацията за събитието ще бъде отворена на 1 август 2018 г. Повече информация за форума, включително подробна програма, списък на панелистите, както и темите за дискусия, ще бъдат достъпни скоро на интернет страницата на Дунавската стратегия (www.danube-region.eu).
Конкурсът цели да популяризира най-красивите кътчета по река Дунав и да стимулира туристическите посещения, съчетавайки ги с реализираните към момента десетки проекти за популяризиране и опазване на реката, част от които по Дунавската стратегия. 
11.06.2018, 10:29 часа
1031 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha