Дъжд ни чака и в петък, а и през уикенда

Дъжд ни чака и в петък, а и през уикенда Дъждовен ще бъде последният работен ден от тази седмица, а също така и почивните дни, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.
В петък на много места в западната половина от страната отново ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки.
Преди обяд в източните райони ще е предимно слънчево, но след обяд на места, главно в югоизточните райони, ще има временни увеличения на облачността и ще превали и прегърми.
Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната - от северозапад, а в източната - от югоизток. Максималните температури ще са от 25-28 градуса в Западна България до 33-35 градуса - в Североизточна България.
По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. След обяд на отделни места, по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 23 до 27 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.
През почивните дни ще се задържи неустойчиво, с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.
Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки. От северозапад, в източните райони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.
14.06.2018, 16:32 часа
1506 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha