Цветан Василев: Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски

Цветан Василев: Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски. Това заяви банкерът изгнаник Цветан Василев в онлайн чат, организиран от YouTube канала „Най-добрите“ на Георги Станков от Хасково и цитиран от offnews.bg.
Според бившия мажоритарен собственик на КТБ е много по-вероятно Борисов да излезе пръв от българската политика отколкото ДПС депутатът Делян Пеевски.
Василев е категоричен, че скритото партньорство между Борисов и Пеевски няма да завърши добре за българския премиер.
„В България корупцията не се насажда от бизнеса, корупцията върви отгоре надолу. Ако КТБ и аз сме били оня хранителен център на корупцията, защо сега България е много по-надолу в класацията за корупция“, попита банкерът.
"Ако някой се е възползвал от КТБ, това не е Иван Костов, а ДПС чрез Пееевски и Борисов чрез Александър Сталийски", каза Василев.
"Зад атаката на банката имаше холивудски сценарий. Той започна с измисления сценарий за заплахата за убийство, в това не бива да има никакво съмнение. Цацаров беше говорител на атаката, и в това не бива да има съмнения.
Дълбока е заблудата, че банката е била поддържана с държавни пари. При фалита на банката се оказа, че те са под 5%. Едната група от държавните фирми са били от енергетиката, а там не е имало такива пари, за каквито си говорим. Другата група от фирми, с които сме работили, са били от министерството на транспорта. Не сме имали повече от 400-500 млн. лв. от пари на държавни дружества в банката, заяви още Василев.
Той обяви и че срещу Делян Пеевски е стартирало второ разследване по закона "Магнитски".
"Става дума за пране на пари в особено големи размери", обяви Василев и добави, че Пеевски е разнасял списък на кого какви пари трябва да се плащат. В него фигурирали имената на главния прокурор Сотир Цацаров, Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев.
"Центърът зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е продукт на същия този център", каза още банкерът.
На въпроса Кой е всъщност е #КОЙ, Василев обяви, че това всъщност са хора от службите, които контролират политиката и бизнеса у нас.
"Някои твърдят, че този център е намерил пристан в Библиотекарския институт където са Гестапото, Стоян Денчев, Цветлин Йовчев.... ДАНС действа като частна структура за репресии", обясни бившият мажоритарен собственик на КТБ.
Василев заяви, че правителството на Борисов е изпращало свои министри в САЩ, за да дадат допълнителна информация по разследването „Магнитски“ „да обяснят колко аз не съм прав“.
„Но и това не им е помогнало. Затова са и толкова нервни, затова е и тази бомбардировка“, обясни Василев.
Василев обясни, че апликацията му по делото в Държавния департамент на САЩ е подкрепена от сенатори и конгресмени.
„Силно се надявам, че ще получат силния шамар от там и мисля, че не съм единственият, който се надява на това. Вярвам, че в скоро време ще имаме решение по нашата жалба“, каза банкерът.
14.06.2018, 19:14 часа
8730 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha