Заплашиха депутат от БСП с пистолет на магистрала "Хемус"

Заплашиха депутат от БСП с пистолет на магистрала "Хемус" Депутатът от БСП Явор Божанков беше заплашен от шофьор с пистолет на магистрала "Хемус". Ситуацията се е разиграла в петък. 
Депутатът от БСП Явор Божанков, прибирайки се от парламентарния контрол в петък, между Ботевград и Правец, го застига автомобил "Мерцедес" с плевенска регистрация, в момента, когато Божанков е бил в лявата лента за изпреварване.
Шофьорът започва да му сигнализира да се прибере в дясната лента и когато двете коли се изравняват, пътникът до шофьора изважда пистолет и заплашва депутата, който по-късно се оказва боен пистолет "Берета". 
"Не познавам хората от автмобила и преди тази случка не е имало контак между нас", коментира Явро Божанков.
Заплашеният депутат веднага е подал сигнал на телефон 112. Полицията поема случая и след кратко издирване, спира автомобила в района на 57 км. Водачът и пътникът, и двамата от град Левски, са задържани за срок до 24 часа в РУ-Правец. 
"Не мисля, че ситуацията има връзка с работата ми. Агресията в обществото ни е на много нива – от училище до пътя. Аз преживях нещо ужасно, но това е ежедневие за много хора“, посочи той.
При задържането е иззет пистолетът, законно притежаван от единия мъж.
По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районната прокуратура в Ботевград.
 
17.06.2018, 15:23 часа
1721 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha