Явор Божанков: Свалянето на Росен Желязков не е лично отмъщение за Никола Минчев

Явор Божанков: Свалянето на Росен Желязков не е лично отмъщение за Никола Минчев

Свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание не е лично отмъщение за това, че същите хора преди време свалиха Никола Минчев. Това увери в студиото на „Здравей, България” депутатът от „Продължаваме Промяната-Демократична България” Явор Божанков. Не било и демонстрация на мнозинство.
„Росен Желязков беше избран от мнозинство с много ясен мандат – 9 месеца, след това подава оставка и представител на ПП-ДБ става председател на парламента. Ние веднага я поискахме, но не я получихме”, отбеляза депутатът. Според Божанков причината се кореняла в това, че от ГЕРБ искали да налагат своя дневен ред в Народното събрание. „Желязков беше инструментът това да се случи”, подчерта народният представител.
По думите му ГЕРБ искала да включи трети партньор в управлението там, където нямало математическа нужда от това. „Може би една от идеите да идем на избори е да е невъзможно без трети”, посочи Явор Божанков. Той не пожела ясно да каже с кого би се коалирала ПП-ДБ след изборите на 9 юни, но призна, че коалицията ще търси мнозинство за определени реформи. 
Депутатът заяви, че вратата на ПП-ДБ е отворена за ГЕРБ, но метафорично подчерта, че двама по-едри човека трудно минават през нея.

26.04.2024, 09:08 часа
204 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha