Скандал! С обвинения в лъжи и манипулации и при слабо присъствие на общинските съветници бе обсъдена съдбата на тролейбусния транспорт във Враца

Скандал! С обвинения в лъжи и манипулации и при слабо присъствие на общинските съветници бе обсъдена съдбата на тролейбусния транспорт във Враца При слабо присъствие от страна на общинските съветници, но с голям обществен интерес и разгорещени спорове премина обсъждането на стратегията за развитие на градския транспорт в община Враца, видя репортер на информационна агенция BulNews.bg. На общественото обсъждане, продължило повече от три часа, присъстваха едва деветима общински съветници. Това не понижи интереса на десетките граждани и служители на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, дошли да зададат своите въпроси и да изкажат мнението си относно подновяването на автопарка на общинското дружество.
Общественото обсъждане бе открито от кмета на Враца Калин Каменов, който акцентира върху нуждата от обновяване на транспортната мрежа и пропуснатите от предшествениците му възможности за кандидатстване по оперативни програми, които да осигурят финансиране на необходимите подобрения в тролейбусната система.
Пет варианта за бъдещето на тролейбусния транспорт във Враца бяха представени от Диана Русинова - ръководител на екипа, изготвил десетгодишната стратегия за развитие. Презентираните експертни предложения варираха между закупуването на нови тролейбуси и електробуси и разширяване на контактно-кабелната мрежа за над 10 милиона евро и осигуряването на дизелови автобуси, които ще струват на врачани над 3 милиона евро, като бяха разяснени предимствата и недостатъците на всяка от възможностите.
Кметът на община Враца заяви, че са търсени и варианти за закупуване на автобуси и тролеи втора употреба, но лошото им състояние и неоправдано високите цени са наложили избора на нови превозни средства и увери: „Опитваме се да цепим стотинката на две“. С изказаното от Калин Каменов мнение, че трябва да се приеме икономически най-изгодната оферта според част от присъстващите вниманието бе насочено към последното и най-евтино предложение.
Именно това разпали страстите в конферентната зала на общинския съвет, където бившият управител на „Тролейбусен транспорт “ ЕООД и екслидер на БСП във Враца Димитър Гъндев директно обвини експерта Диана Русинова в „лъжи“ и „манипулации“, а кмета – че вече е избрал вариант, който не отговаря на европейските стандарти. Твърденията за предварително взетото лично решение бяха отречени от Калин Каменов, а Русинова определи изказванията на ексдепутата като „политически“.
Предстои гласуване на общинския съвет, на което според критериите ефективност, качество и цена ще бъде избран окончателният вариант за развитие на тролейбусния транспорт в града.
19.06.2018, 09:23 часа
4889 5
Коментари

боци

19.06.2018, 10:53 часа
Естиствено от Благоевград! Как Пунта Мара ще вземе 20% /тарифата на дамата е постоянна и не търпи корекции/- ние сме балъци и плащаме!

6tangata i mastikata

19.06.2018, 10:46 часа
davai kaline nie sme s tebe nema stra6no

брус ли

19.06.2018, 10:45 часа
Този кмет вика хора от друго място да правят /платени/стратегии във Враца!Три години се мота, а в Плевен смениха старите тролейбуси и отвориха завод за 1500души! Калинчо прави свадби и боядисва яйца и предлага да купим стари трошки от Благоевград !

Гошо

19.06.2018, 09:51 часа
Всички видяха какви лъжци са в общината

аз

19.06.2018, 09:38 часа
Тумбаци!!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha