Учениците от СУ „Христо Ботев” във Враца завършиха успешно международен проект

Учениците от СУ „Христо Ботев” във Враца завършиха успешно международен проект Учениците от СУ „Христо Ботев” Враца приключиха успешно работата по проект „Европа – родина на видни реформатори”, който се осъществи с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Партньори по проекта бяха училища от Будапеща /Унгария/, Торун /Полша/ и Бецдорф /Германия/. В течение на две учебни години учениците проучваха и представяха видни личности, чиито живот и дело са свързани с региона, в който живеят. По време на работните срещи в отделните държави партньорите посещаваха музеи, родни къщи и институции, свързани с тези личности.
Заключителната среща се проведе в училището в Германия, което координира работата по проекта. Учениците посетиха родната къща на Бетовен в Бон и се запознаха с малко известни факти от живота му. В музея „Къщата на историята” те проследиха развитието на Германия от Втората световна война до днешни дни. В град Гисен те разгледаха музея „Математикум”, чиято виртуална експозиция предизвика интереса не само на интересуващите се от точните науки. Обиколката на региона продължи с посещение на град Вестервалд, свързан с делото на Райфайзен. Най-голям интерес обаче предизвика посещението в музея на Либих – учен, въвел практическите опити в процеса на университетското обучение по химия. В автентичната му лаборатория те присъстваха на лекция, демонстрираща най-важните открития на химика.
Крайният продукт от работата по проекта е изложба на плакати, свързани с избраните от учениците реформатори. Те съдържат кратка автобиографична справка и описание на идеите и делото им. В същото време на базата на текстовете учителите изработиха учебни материали, които се използват в процеса на обучение по немски език, който е работният език на проекта. Изложбата беше открита в СУ „Христо Ботев” по време на тържеството по повод патронния празник на училището.
19.06.2018, 09:37 часа
1081 1
Коментари

Жан Клод

19.06.2018, 11:00 часа
„Европа – родина на видни реформатори” - ХАнДЖИ ВИТОРИО КРАСТЕВИЧ !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha