Белгия: Мигрантите, проникнали в ЕС незаконно, да не получават закрила

Белгия: Мигрантите, проникнали в ЕС незаконно, да не получават закрила Представители на водещата политическа сила в Белгия - партията Нов фламандски алианс (НФА) - предлагат мигрантите, проникнали в ЕС незаконно, да не получават закрила, съобщават местни медии.
Според предложението такава мярка следва да бъде наложена, независимо дали даден мигрант отговаря на условията да получи убежище. Обичайно тези условия са свързани със страната, от която мигрантът произхожда и дали тя попада в списъка на "сигурните" или на "несигурните" държави. Гражданите на "сигурни" държави - където няма военни действия или където не са преследвани заради вяра, етнически произход и сексуални предпочитания - обикновено не подлежат на закрила в ЕС, предаде БТА.
Председателят на НФА Барт де Вевер изразява одобрение за проектопредложението на председателя на Европейския съвет Доналд Туск извън ЕС да бъдат обособени миграционни лагери, в които желаещите закрила да бъдат предварително пресявани. Според него на предложението липсва "завършек" - то не съдържа правило незаконните мигранти да бъдат лишени от правото на убежище. Преди дни белгийският държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен, представител на НФА, предложи в Брюксел да бъдат закрити гишетата, на които мигрантите подават молби за закрила.
20.06.2018, 10:30 часа
549 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha