Добрата новина! Обущар в Мездра намери портмонето на жена и й го върна

Добрата новина! Обущар в Мездра намери портмонето на жена и й го върна Истинска постъпка на доблестен човек е извършил обущарят Митко Гинчев от село Долна Кремена. Мъжът е намерил и върнал портмонето на жена, пълно с пари и документи, научи BulNews.bg.
Митко има малка обущарска работилница в Мездра. Поправя обувки вече 25 години.
„В четвъртък, пазарен ден, минават повече хора. Една жена си взе обувките от поправка и побърза да си тръгне, навън валеше. После дойдоха други клиенти и тогава видях портмонето и казах на клиентките – две момичета: Момичета забравихте си портмонето, а те отговориха, че не е тяхно. Тогава без да го отварям, го сложих върху лавицата. На другия ден дойде Павлинка притеснена и попита за портфейла. Показах й го, тя го отвори“.
Жената показала личната карта в потвърждение, че вещите са нейни. Благодарила и тръгнала.
Според Митко добротата е скрита в човека. „Животът така ни промени, а трябва да я показваме повече. Българинът се слави като добър човек“, разказва обущарят.
Нито ще забогатея, нито ще ми стане по-хубаво, казва в отговор на въпроса дали не би се възползвал от намерените пари. „Така възпитавам и децата си – в уважение към всеки човек, с внимание към по-възрастните, така, както нас ни възпитаваха някога“, добавя той.
Митко има две дъщери, на които предава своите възгледи и убеждения за живота.
„Много пъти ми се е случвало хората да си забравят вещи, но са идвали и са ги намирали. Дори златен пръстен съм връщал, намерих човека, а той вече го беше отписал, не вярваше, че може да го намери“, завършва разказа си Митко.
Притежателката на портмонето Павлинка Стойчева от Мездра от сърце благодари на майстора – обущар Митко Гинчев за проявената благородна постъпка и му пожелава да бъде винаги такъв!
 
20.06.2018, 12:12 часа
3526 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha