Пустопаш! Превърнаха двора на къщата музей на Никола Войводов в сметище /снимки/

Пустопаш! Превърнаха двора на къщата музей на Никола Войводов в сметище /снимки/ Гамени превърнаха къщата музей на Никола Водводов във Враца в сметище, сигнализира възмутен читател на BulNews.bg за рубриката „Ти, репортерът“. Врачанинът изпрати снимки, на които се вижда, че дворът е заринат с купища боклуци.
„Това, което виждате на снимките, е дворът на къщата музей на Никола Войводов. Сами знаете какво означава името му за българската и преди всичко врачанската история. Неслучайно централния булевард в града ни носи неговото име! Къщата се е превърнала в свърталище на тийнейджъри от около 3-4 години, които пушат трева и пият бира“, пише мъжът.
Мъжът допълва, че вратите към подземните помещения са изпочупени, прозорците също, а стените са изписани с многобройни грозни графити. Миналото лято на два пъти къщите бяха на косъм от опожаряване и само своевременната намеса на пожарната предотврати фаталния край.
„Аз също съм израснал в двора на тази къща, но мен и приятелите ми ни учеха на родолюбие – нещо, което за жалост липсва у днешната младеж! Народ, който не тачи миналото си, няма бъдеще!“, смята съвестният гражданин.  
По думите му от общината трябва да вземат мерки, а децата да бъдат по-добре възпитавани от родителите си, за да не се превръща дворът на тази врачанска светиня в сметище.
21.06.2018, 08:20 часа
1916 1
Коментари

Не ли ?

21.06.2018, 18:13 часа
Не Враца, а България си заминава. Ще останат само дембелите яли филии с мас и въртели бухалките. Историята има перверзно чувство за хумор, след като възложи на един примитив да затрие нещо оцеляло 1 300 години.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha