Природолечители искат закон да позволява на хората да избират как да се лекуват

Природолечители искат закон да позволява на хората да избират как да се лекуват Да се приеме закон, който да позволи хората сами да избират дали да се лекуват с класическа медицина или с алтернативна. Това поискаха природолечители, които се аргументираха с твърдението, че неконвенционалната медицина може да бъде добро допълнително оздравително средство.
С промяна в Закона за здравето да се регламентира взаимодействието на неконвенционалната с класическата медицина, поискаха лечители. Те предлагат да се изгради център към Министерството на здравеопазването, в който лицензирано да се прилага алтернативна медицина на пациентите, които я поискат. Това би прекъснало порочните практики на шарлатаните, смята лечителят Зофия Шчербак.
"С този закон в България ще се организира център по неконвенционална медицина, в който заедно - класическа и неконвенционална, ще работят заедно. Пациентът има сигурност. Неконвенционалната медицина трябва да работи заедно с класическата,това е условие. Защото има случаи, в които трябва да се подаде кислород или животоспасяващи средства на момента, с които лечителят не разполага. А лечителят може да помогне за силата на мисълта, който спасява живота на много хора", обясни Шчербак.
Ползите от неконвенционалните методи на лечение според застъпницте им са свързани с чистия въздух, природните блага, диетите и минерални води.
29.06.2018, 09:13 часа
1144 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha