Ломчани питат: Къде са парите за ремонт на пътищата от общината? /снимки/

Ломчани питат: Къде са парите за ремонт на пътищата от общината? /снимки/ Пътят от Лом към село Замфир все още е в потресаващо състояние, научи BulNews.bg. Хората от района питат какво става с близо 5-те милиона, които бяха отпуснати за цялостен ремонт.
Жителите от години са принудени да трошат колите си по разбитите улици. Вбесени ломчани изпращат снимки, като обстановката на тях по-скоро наподобява лунен пеизаж, отколкото град в европейска държава. Тротоар няма, асфалт почти липсва, а там, където го има, e oсеян с дупки. Те остават скрити, особено в дъждовно време, и представляват риск за колите.
В края на миналата година бяха отпуснати 4 898 146 лева за основен ремонт на три общински пътя – Лом-Замфир, Сталийска махала-„Багачина“ и Лом-Трайково.
Договорът за 100% безвъзмездно финансиране на проекта бе подписан от изпълнителния директор на фонд „Земеделие“ Живко Живков и кмета на община Лом Пенка Пенкова.
Основният ремонт на трите пътя предвижда цялостно асфалтиране, изграждане на отводнителни съоръжения, укрепване на участъци, засегнати от свлачищни процеси, бордюри и тротоари, пътна маркировка и пътни знаци.
Половин година по-късно обаче това все още не се е случило. Ломчани коментират, че ситуацията е такава от години. Повечето от тях обвиняват местната управа, която всяка година им обещава асфалтиране, но това така и не се случва. Те питат и сега ли отново ще бъде хвърлен прах в очите им и дали тези 5 милиона ще отидат по предназначение.
03.07.2018, 08:40 часа
2356 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha