Жителите на селата Горни и Долни Вадин и Крушовене си асфалтираха пътя /снимки/

Жителите на селата Горни и Долни Вадин и Крушовене си асфалтираха пътя /снимки/ За втори път жители на оряховските села Горни и Долни Вадин запълваха дупки със собствен труд и средства от дарения. Хората са събрали над 5 000 лева. Заемеделски производител от региона е осигурил 300 чувала студен асфалт на стойност над 4 000 лева, а жена от селата е дарила тон трошен камък. Междувременно от АПИ са започнали ремонт на пътя на стойност 30 000 лева.  
"Работихме по около 5 километра трасе от "Кръсточката" към Горни и до Долни Вадин стигнахме. Окосихме, разширихме пътя, запълнихме дупките. Бяхме пак около 60 човека доброволци от Долни и Горни Вадин. Кметът на Крушовене също помогна, той дойде пак с една малка групичка и помогнаха в рязане на храсти. От онзи ден започнаха да асфалтират път II-11. Нашият участък, който ние си бяхме запълнили дупките го оставиха, няма да го режат, да пълнят отново дупки. Нашите запълнени дупки са добре. От там на към граница с Крушовене вече работят машини, към днешния ден почти 4 километра участък е изрязан, готов за асфалтиране. Работят в момента машините на АПИ", разказа за днешната акция Анелия Спасова, секретар на читалище "Съзнание" в Долни Вадин.  
С остатъка от събраните пари, след днешната акция, кметовете на селата Горни и Долни Вадин ще асфалтират проблемни участъци по улиците в двете населени места.
07.07.2018, 20:36 часа
2045 1
Коментари

Павлов

08.07.2018, 00:44 часа
тази Анелия е съпруга на кмета във Вадин, нищо не е организирала, а изнудва хората за пари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha