Гени, отговорни за затлъстяването, ни предразполагат към самота

Гени, отговорни за затлъстяването, ни предразполагат към самота Учени откриха гени, които предразполагат хората към самота, съобщи Лайф.
Освен това било установено, че същите гени отговарят за затлъстяването. Това означава, че борбата с двата проблема трябва да се води едновременно, предаде БТА.
Учени от Кембриджкия университет констатирали, че до каква степен човек може да се почувства самотен е генетически обусловено.
След като събрали данни за близо 500 000 души, специалистите идентифицирали свързани със самотата гени - 13 генни вариации се оказали свързани с желание да се посещават пъбове и барове, други 6 - с желание да се посещават фитнес салони, а 18 - с различни вероизповедания.
Учените заключили също, че вероятно съществува връзка между самотата и затлъстяването. Вероятността от едното и другото се определя от едни и същи гени и по всичко изглежда, че борбата с двата проблема трябва да се води едновременно.
"Често смятаме, че самотата е обусловена единствено от обкръжаващата среда и жизнения опит, но получените резултати показват, че причината може да бъде и генетична", отбелязаха авторите на изследването.
09.07.2018, 13:05 часа
849 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha