Бивш фелдшер от Враца, блудствал с ученичка, обжалва присъдата си

Бивш фелдшер от Враца, блудствал с ученичка, обжалва присъдата си Бившият училищен фелдшер Борислав Кунов, блудствал с малолетна, обжалва присъдата си, съобщава Medianews.bg.
Припомняме, че новината за действията му гръмна през месец май на 2013 г. Оказа се, че фелдшерът на врачанското училище по изкуства е блудствал с малолетна ученичка от школото, като е опипал интимните части на момичето в лекарския кабинет в училището. Детето /на 14 години/ разказало на родителите си и те подали сигнал в полицията. 55-годишният тогава фелдшер бе задържан от органите на реда. Разследващите случая внесоха преписката в прокуратурата. Полицаите установиха още ученички от същото училище, които са били опипвани от Кунов и той бе привлечен в качеството на обвиняем за извършени блудствени действия с малолетно лице. Обвинителният акт срещу него беше внесен в Районен съд Враца в края на януари 2014 г, а през февруари беше даден ход на процеса.
През януари на 2016 г, почти две години след началото на съдебния процес, срещу бившия фелдшер на училището по изкуствата във Враца съдът постанови осъдително решение. На мъжа бе наложено наказание от шест години лишаване от свобода, което да се изтърпи ефективно при строг режим, а от периода на наказанието да се приспадне времето, през което е бил задържан и с мярка домашен арест.
Общо 14 бяха повдигнатите обвинения срещу бившия фелдшер. Част от блудствата той извършил срещу непълнолетни, други срещу малолетни ученички.
По две от обвиненията Борислав Кунов беше оправдан, защото не бяха доказани.
Освен ефективната присъда съдът определи Кунов да плати и искове за нанесени вреди на трима от конституираните граждански ищци. Единият иск е бил за 10 хил. лв и два по 5 хил. Съдът уважи първия иск до размер от 2 хил. лв. Кунов беше задължен от съда да пати и разноските по делото, като сумата бе над 10 000 лв.
Той и неговият защитник не пропуснаха правото си да обжалват присъдата.
Жалба в Окръжния съд внесе и едно от момичетата, поради несъгласие с една от оправдателните присъди по случая. Вазивното дело се състоя днес. Тричленен наказателен състав с председател съдия Веселка Иванова изслуша становищата на страните. В установеният срок съдът ще вземе решение и след изготвяне на мотивите.
 
12.07.2018, 14:34 часа
2709 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha