Какво се случва по време на женския оргазъм

Какво се случва по време на женския оргазъм Няма да се лъжем – оргазмът е сред най-приятните неща, които могат да ни се случат в този живот. Еротичното изживяване за жените е толкова интимно, че дори невинаги ни трябва партньор, за да го преживеем. Понякога е достатъчно само да се възбудим и можем да стигнем до кулминация единствено мислейки си за оргазма. Е, това е възможно при някои дами. При други не е толкова лесно и имат нужда от предварителна любовна игра, за да стигнат до чувствения финал. Любопитно е обаче какво всъщност се случва в женското тяло, когато достига до оргазъм?

Когато жената се възбуди, сърдечният ѝ ритъм и дишането й се ускоряват. Тя стяга множество мускули из цялото си тяло. Гърдите се уголемяват постепенно. Клиторът също увеличава размера си.

По време на силната сексуална възбуда се отделя естествен лубрикант във влагалището, който прави секса още по-приятен.

Кръвта нахлува в зоната на таза и създава много приятно, топло усещане. Отвътре вагината се удължава и разширява, подготвяйки се за кулминацията.

Докато трае възбудата, всички процеси, изброени досега стават още по-чувствени и осезаеми за жената. Точно преди да настъпи оргазмът, клиторът се смалява до 50%.

Щом жената стигне до връхната точка, кожата поруменява, а мускулите из цялото тяло продължават да контрахират. Кръвното налягане, сърдечният ритъм и дишането продължават да се повишават.

Във вагината се усещат ритмични контракции, както във вътрешността ѝ, така и в матката и в ануса. Тези чувствени пулсации се случват във всяка секунда. Средните по сила оргазми имат от 3 до 5 такива пулсации, а множествените оргазми от 10 до 15.

За да изпитате тези невероятни множествени оргазми, е важно да се чувствате комфортно по време на секс, да се усещате желана и харесвана. Според много изследвания и проучвания в областта това помага на жените да достигнат до повече множествени оргазми.
13.07.2018, 12:00 часа
1049 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha