Община Вършец кандидатства за 1 милион евро по проекти

Община Вършец кандидатства за 1 милион евро по проекти Близо 1 милион евро могат да влязат във Вършец попроекти. Общината кандидатства с три предложения по програма за Развитие на селските райони 2014-2020 година. Местният парламент даде съгласие община Вършец да кандидатства с проект за реконструкцията на детска градина “Слънце” и спортните площадки на открито за баскетбол и волейбол, съобщи кметът Иван Лазаров. По двата проекта максималната стойност за кандидатстване е 550 000 евро, като от тях 50 са за спортна инфраструктура.
"За подобряване на инфраструктурата на две спортни площадки- по волейбол и по баскетбол, които се намират в парковата зона, които са доста компрометирани. Другият проект, с който искаме да кандидатстваме, е свързан с детската градина- реновиране и основно подмяна на оборудване, мебели, кухни", каза Иван Лазаров.
“Обновяване на градския парк във Вършец” е третото предложение на общинската управа. 400 000 евро е прогнозната стойност на проекта. 
“Паркът пострада много сериозно от бурята през 2013-та година. Миналата година отново бяха нанесени щети на дърветата и обновяването му е належащо”, каза още кметът на Вършец Иван Лазаров и допълни:
"Той е вторият по големина след Борисовата градина. Има много сериозна и спешна нужда от реновиране, подобряване на парковото пространство, залесяване, изграждане на пътеки, алеи, пространства за отдих, осветление, напояване в частта на Слънчевата градина."
Общината е подала проектите пред държавен фонд “Земеделие” и отговор ще има през есента.
16.07.2018, 15:58 часа
1004 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha