Ремонтират църква във врачанско село

Ремонтират църква във врачанско село Още един храм на територията на Врачанска епархия ще бъде ремонтиран. Кметът на мездренското село Горна Кремена Георги Нончев е получил официално уведомление от Дирекция по вероизповедания за одобрен и финансиран проект за ремонт на църквата  "Св. Николай", съобщи председателят на общинския съвет в Мездра Яна Венелинова.Това ще бъде третият в община Мездра, който ще се преобрази, като ремонти стартираха в селата Елисейна и Долна Кремена.
Над 10 православни храма на територията на Врачанската епархия получиха между 5 и 7 хиляди лева от Дирекцията по вероизповеданията. Освен поправка на покривните конструкции, предстои подмяна на дограми и вътрешни ремонти на църквите. На промяна ще бъдат подложени храмовете във врачанския квартал Кулата, както и тези в селата Търнава, Софрониево, Галиче, Лютиброд, Търнак, Оселна, Горна Кремена, Тлачене и Враняк. В тях ремонти не са правени от години, категорични са от Врачанската митрополия. 
17.07.2018, 13:03 часа
1086 1
Коментари

ПЕТЪР

17.07.2018, 15:19 часа
И ЦЪРКВАТА В с БЪРЗИНА Е В ТРАГИЧНО СЪСТОЯНИЕ ОТ ИМЕТО НА ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛОТО ДО ДИРЕКЦИЯ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ - ВЗЕМЕТЕ НЯКАКВИ МЕРКИ И ЗА ТАЗИ ЦЪРКВА.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha