Разпитват пътниците на непроверения самолет на летище София

Разпитват пътниците на непроверения самолет на летище София Вчера МВР, както и летище "София" си признаха за поредна издънка в работата на двете институци.
В петък 13, между 17.00 и 19.00 часа самолет с определен брой пътници на борда е излетял от летище "София", без каквато и да е проверка от граничните власти - нито на пътниците, нито на техния багаж.
"Когато кацнахме в Гърция, разбрах, че има проблем. Ние все още не бяхме минали проверката в Гърция, когато ми се обадиха от "Гранична полиция" и ми съобщиха, че сме преминали границата без проверка на пътниците. Аз самият минах проверката и затова не очаквах, че може да стане такова нещо", обясни за "Нова телевизия" Мирослав Хинков, собственик и пилот на самолета.
По думите на Хинков, той излита от Габрово и каца в София, където излиза от територията на летището, защото имал работа в столицата. На връщане той минава през проверките на "Гранична полиция", докато семейството му остава да го чака на територията на летището.
"На връщане минахме през летището на Горна Оряховица и там, освен проверката, ни връчиха и призовки за явяване като свидетели по случая в София. И аз, и семейството ми отидохме и дадохме показания. Към нас няма отправени никакви обвинения. Аз категорично бях проверен по всички правила. Семейството ми не е било съпроводено, но те по никакъв начин не са пречили да бъде извършена такава проверка", категоричен е Мирослав Хинков.
18.07.2018, 10:27 часа
829 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha