Пресякоха контрабанда на хербициди и фреон на КПП "Капитан Андреево"

Пресякоха контрабанда на хербициди и фреон на КПП "Капитан Андреево" Митнически служители на контролно пропускателния пункта с Турция - "Капитан Андреево" предотвратиха контрабандата на 341 литра препарати за растителна защита и на 12 бутилки фреон при три проверки, съобщиха от Агенция "Митници".
При два от случаите контрабандните препарати за растителна защита, забранени за внос в ЕС, са открити при проверки на български и турски товарни автомобили. Митническите служители са селектирали превозните средства за проверка с рентгенова апаратура.
При последвалата физическа проверка в българския камион в кабината на камиона и в страничния долап за инструменти са намерени 100 еднолитрови бутилки - препарати за растителна защита от 5 различни марки. В товарното помещение на турския камион, сред декларираната стока, са открити 200 еднолитрови бутилки с хербицид. Там били укрити още и 12 бутилки по 13,62 кг. със забранен за внос газ фреон "134 а".
За първото полугодие на 2018 година митническите служители на пункта "Капитан Андреево" са задържали близо 600 литра и 226 кг. забранени за внос препарати за растителна защита.
19.07.2018, 12:38 часа
616 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha