ЕС подготвя нови мита срещу САЩ за $8,5 млрд.

ЕС подготвя нови мита срещу САЩ за $8,5 млрд. Европейската комисия подготвя нови ответни тарифи върху американски вносни продукти за 8,5 милиарда долара в случай, че Вашингтон реши да наложи мита върху вноса на автомобили от ЕС, съобщава германското списание WirtschaftsWoche.
Въглища, фармацевтични и химически продукти, произведени в САЩ, се очаква да бъдат сред вноса, който ще бъде засегнат от планираните мерки.
Държавите членки ще решат за бъдещата си стратегия в края на следващата седмица, като това ще зависи от посещението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, обяви дипломат от ЕС пред WirtschaftsWoche.
Новият списък с американски продукти се очаква да бъде финализиран до края на август. Съобщава се, че е подготвян по-малко стратегически в сравнение със създадения като отговор на тарифите на САЩ върху метали, в който Брюксел удря щати и политици заради изборите през ноември.
Вчера икономическият съветник на президента на САЩ Лари Кудлоу спомена, че Юнкер може да излезе с предложение за споразумение за свободна търговия по време на визитата си във Вашингтон. Той добави, че германският канцлер Ангела Меркел работи зад кулисите в блока за намаляване на вносните мита.
19.07.2018, 16:45 часа
904 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha