Отбелязаха годишнината на мездренски благодетел

Отбелязаха годишнината на мездренски благодетел Навръх Илинден в село Крапец бе отбелязана 80-годишнината на местния благодетел инж. Илия Николов. Организатори на събитието бяха председателят на читалище „Светлина 2007“ Дафина Цветкова и председателят на църковното настоятелство към храм „Св. Димитрий Мироточец“ Бистра Банкова-Георгиева. Организаторите взели решение, кръглата годишнина да честват на имения му ден.
Инж. Илия Николов е дългогодишен изпълнителен директор на металургичния комбинат в село Елисейна– благодетел, общественик и дарител.
За неговата всеотдайност и изключителен принос в изграждането на с. Крапец, рожденикът получи плакет и поздравителен адрес от кмета на община Мездра инж. Генади Събков.
Бистра Георгиева беше подготвила колажи от снимки за юбиляря – един с фотографии от неговите обществени изяви, другият – с обектите и символите, които е подпомогнал и е инициатор за възстановяването им - храм „Св. Димитрий Мироточец” и Ритуалната зала в село Крапец, скулптурата на „Кавалджията“ и др. Рожденикът получи и тритомника „Българска история в 100 събития“.
Присъстващите пожелаха на юбиляря, да е здрав и да ги събере отново на своята стогодишнина.
 
20.07.2018, 15:41 часа
1492 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha